Čaj šiestich pevností
Tradičné prevedenie slávneho čaju Liu Bao Cha - fermentovaný tmavý čaj zrejúci v bambusovom koši. Má komplexnú vôňu a plnú osviežujúcu unikátnu chuť. Nálev je tmavý a priezračný.
Liu Bao má veľmi špecifický chuťový profil, ktorý oceníte postupne počas popíjania. Na rozdiel od čaju pu-erh má skôr ochladzujúci účinok, unikátnu chuť a najmä veľmi špecifickú dochuť.
Príprava: 6 - 8 g čaju Liu Bao vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Kuang-si |
Miesto/ záhrada: | Wu Zhou |
Zber/ rok výroby: | 2000 |