ČAJ NA DNES: GONG TING YI WU 2016 / "CISÁRSKY DVOR" - NAJVYŠŠIA SORTA SYPANÉHO PU-ERHU S VYSOKÝM PODIELOM ZLATAVÝCH TIPSOV.

Poradíme vám? +421 910 565 291
Hladať
Voňavý a chutný čaj

Biele ochmýrené strieborné ihličky / Bai Hao Yin Zhen Ji Pin

Biele ochmýrené strieborné ihličky (Bai Hao Yin Zhen Ji Pin) je najlepší a najznámejší čínsky biely čaj, ktorý sa radí medzi najlepšie čínske čaje vôbec. Jeho popíjanie je skutočný zážitok – poskytuje veľké množstvo vyrovnaných nálevov plnej sladkastej a ušľachtilej chuti, ktorá je čistá a jemne ľahká. Suchý list nesie kvetovo-peľovú vôňu, po zaliatí sa v ňom prebúdzajú aj výraznejšie svieže tóny, evokujúce vôňu na divokých oceánskych pobrežiach. Sladkastá trpkosť na podnebí a jazyku, typická pre kvalitný biely čaj, pretrváva dlhší čas po dopití čaju. Nálev má vanilkovo žltú až oranžovú farbu. Nerozvinuté pupeňové lístočky pravidelnej, rovnakej veľkosti s jemnými „chĺpkami“ si držia svoj tvar až do posledného nálevu. Pravý Bai Hao Yin Zhen má všetky štyri cennosti čínskeho čaju (tvar listov, farbu nálevu, chuť a vôňu) skutočne nádherné a vyvážené.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
38,00 €

Balenie

Novinka

Tento čaj sa prvýkrát objavil okolo roku 1796. Na jeho výrobu sa používaju mladé, bohato ochmýrené a veľké silné tipsové (vrcholové) lístočky čajovníka kultivaru Fu Ding Da Bai Cha. Zbiera sa na jar iba počas veľmi krátkeho obdobia, a to iba v peknom počasí. 

Príprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do horúcej konvičky vložíme čajové lístky 3-4 g na 100ml vody, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme cca 1minútu. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.

Pôvod/ provincia: Čína/ Fu-ťien
Miesto/ záhrada: Fu Ding
Zber/ rok výroby: 11. apríla 2017