Výborný biely čaj na každé ráno - Kráľovská biela pivonka - Pai Mu Tan King. V chuti aj vôni pocítite ušľachtilú jemnosť. Má krásny číry nálev s kvetinovým nádychom.

Cestovná fľaša, ľudovo nazývaná aj zavarovačka

Cestovná fľaša, luhovačka, zavarovačka, termoska. S týmito názvami sa môžeme stretnúť pri pomenovaní tohto nevyhnutného vybavenia pri príprave vždy čerstvého čaju na výletoch či na cestách. Nazvime ju teda cestovná fľaša, pretože najlepšie poslúži tým, ktorí sa popíjania kvalitného sypaného čaju nevzdajú ani na potulkách po prírode či kdekoľvek mimo domova.

(Názov „zavarovačka“ pochádza z dávnejších čias, keď sa čajomili snažili vyrobiť si vlastnú luhovaciu fľašu zo sedemdecovej (alebo menšej) zavarovacej fľaše s viečkom, do ktorého sa klincom vybilo niekoľko dierok na zlievanie nálevu.)

Na prípravu čaju v zavarovačke potrebujeme z príslušenstva iba samotnú zavarovačku, a k nej jednu väčšiu alebo viac menších misiek na zliatie vyluhovaného čaju. Zavarovačky sa vyrábajú v mnohých variantoch, v rôznych veľkostiach, jednoduché i prepracovanejšie s viacerými komponentami. Fľaša sa vyrába z dvojitého odolného skla a každá obsahuje vyberacie nerezové sitko. Štýl použitia sa liší iba v maličkostiach. Doplnkom k väčšine fliaš je i polstrovaný ochranný obal.
Výhodou zavarovačky je, že ju môžete bezpečne prenášať v taške či ruksaku aj s čajovými lístkami vo vnútri. Po pár pripravených nálevoch ju môžete zavrieť, čím budú čajové lístky chránené, vziať si ju so sebou a pokračovať v príprave čaju na inom mieste.

Vo fotonávode sa zoznámite s jednoduchým použitím základnej zavarovačky s objemom 300ml. Luhovaciu fľašu nájdete aj v iných variantoch v ponuke nášho internetového obchodu.

1.+ 2. fotka - Sklenená zavarovačka s polstrovaným obalom proti rozbitiu.

3. fotka - Vyberieme sitko.

4. fotka - Vsypeme porciu sypaného čaju a sitko vložíme naspäť do hrdla.

5.fotka - Zalejeme vriacou vodou (teplotu vody zvolíme podľa druhu čaju)

6.fotka - Luhujeme čaj.

7.+ 8.fotka - Fľašu môžeme obracať hore dnom, čím urýchlime luhovanie a docielime rovnomernosť nálevu.

9. fotka - Nálev zlejeme do pripravených misiek – vždy musíme zliať celý objem, aby sa čaj ďalej neluhoval.

10.fotka - Čaj je pripravený na popíjanie, nálev môžeme opakovať viackrát.