Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Čajové večery U Vlka

 

V Kaviarni a čajovni U Vlka každý mesiac pravidelne organizujeme čajové večery. Sú venované poznávaniu a ochutnávke čajov a určené každému, koho zaujíma čaj, alebo ho láka možnosť spoznať čaj bližšie. Týchto večerov sa zúčastňujú turisti a návštevníci Tatier, alebo domáci Tatranci a obyvatelia blízkeho či vzdialenejšieho okolia. Sú určené tak ľuďom, ktorí s prípravou čaju nemajú veľké skúsenosti, ako i čajovým odborníkom, ktorých zaujíma čajová kultúra a medzi sypanými čajmi už majú svojich obľúbencov.

 

Aké čaje je možné ochutnať?

Čaje pre jednotlivé čajové večery vyberáme aktuálne podľa ročného obdobia, do pozornosti dávame často práve dovezené novinky. Snažíme sa predstavovať čaje vysokých tried, čaje vzácne a menej dostupné. Počas uplynulých rokov sa mohli naši hostia stretnúť s ochutnávkami všetkých druhov čajov, mohli nahliadnuť do sveta bielych čajov, zelených i červených čajov, oolongov, puerh čajov. Nevynechali sme ani čaje bylinkové a venovali sme se niekoľkokrát i príprave tzv. „indického bieleho čaju“, známeho ako Yogi Masala, ktorý sa u nás s obľubou popíja najmä v zimných mesiacoch.

Ako také večery prebiehajú?
Čaj vždy predstavíme a hostia majú možnosť formou vlastného zážitku a skúsenosti nahliadnuť do sveta čajových vôní a chutí, dozvedia sa o pôvode čaju a spôsobe spracovania čajových lístkov. Čaj si pripravujeme spoločne a to štýlom Gong Fu Cha, kedy na každom stole je jedno čajové more určené na prípravu čaju pre jednu až štyri osoby. Pre mnohých návštevníkov je to prvé stretnutie s kvalitným sypaným čajom a väčšinou i prvá skúsenosť s popíjaním v štýle Gong Fu, pri ktorom sa čaju venuje náležitá pozornosť.
V letných mesiacoch, pokiaľ nám počasie dovolí, organizujeme čajové večery v našom čajovom stane na nádvorí pred Kaviarňou a čajovňou U Vlka. Atmosféra letného tatranského podvečera v kombinácii s čajom vždy sľubuje príjemne strávený čas. V interiéri Kaviarne a čajovne  U Vlka sme zase vždy chránení pred nepriazňou počasia, hostia po skončení ochutnávky môžu tiež navštíviť i čajový obchod Zlatý drak šťastia.

Na podvečerné čajové programy k nám v histórii našej čajovne zavítalo už veľké množstvo návštevníkov rôznych vekových kategórií. Súčasťou čajových večerov je popri ochutnávke a rozprávaní o čaji často i čítanie starých čínskych básní, príbehov alebo legiend viažúcich sa k histórii čaju. Pri spoločnom popíjaní čaju vzniká v čajovni priateľská družná atmosféra a tešíme sa, keď sa naši hostia medzi sebou i s nami podelia o svoje dojmy z čajovania. Ako pomenujú rôzne vône i chute, aký majú z čaju pocit a aké účinky čaju na sebe pozorujú. Ak ste sa ešte čajového večera u nás nezúčastnili, srdečne vás pozývame do Kaviarne a čajovne U Vlka. Aktuálne termíny podujatí môžete sledovať na stránke www.kaviarenacajovnauvlka.sk