"Divoký Páv"
Plný, hutný a príjemne sladkastý tmavý pu-erh so špecifickou chuťou. Kvalitný materiál, z ktorého je čaj vyrobený, je zmesou stredne veľkých a väčších lístkov so zlatistými tipsami. Listy sú znateľne silnejšie a tuhšie, keďže ide o divoký čajovník (gushu).
Listy divokých čajovníkov sa používajú spravidla na produkciu zelených puerhov, takže v tomto smere je Divoký páv, ako tento čaj nazývame, skôr raritou. Určite stojí za ochutnanie pre veľké množstvo silných a hutných nálevov ušľachtilej zemitej chute.
100% gushu
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Bu Lang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2016 |