Červený čaj spracovaný z kultivaru Shuixian, varieta Mi Lan Xiang, v ktorom sa krásne snúbi jemná medová vôňa obľúbeného oolongu a osviežujúca ovocnosť červených čajov.
Tmavooranžový nálev ovocno-medovej vône a osviežujúcej plnej chuti. Zo začiatku chutí príjemne ovocne a priamočiaro, ku koncu sa však vracia typický komplexný charakter oolongov z pohoria Fénixa.
Zobraziť viac
Ďalší červený čaj z novej vlny. Tento pochádza z pohoria Fénixa, ktoré je známe predovšetkým vďaka osobitým oolongom mnohých vôní. Červené čaje všeobecně sa v posledných rokoch v Číne tešia vyššiemu záujmu.
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Guangdong |
Miesto/ záhrada: | Feng Huang Shan |
Zber/ rok výroby: | 17. apríla 2024 |