Ochutnajte čínsku bylinu kvet jazmínu – moli hua. Výborná na podvečerné upokojenie, zmierňuje svalové napätie, upokojuje myseľ.

Čierne čaje

V tejto kategórii nájdete rozmanité čierne čaje pochádzajúce z indických, nepálskych, tureckých, ceylónskych a gruzínskych čajových plantáží – čaje výbornej kvality s typickou chuťou a vôňou, povzbudzujúce, niektoré z nich vhodné aj k osladeniu (gruzínsky čaj, čaj Rizé, Earl Grey).
Čierny čaj svoje vlastnosti získava najmä procesom fermentácie. Po zbere a zavädnutí sa čajové lístky rolujú. Pri tomto procese sa naruší bunková štruktúra a šťava z listov za neustáleho zvlhčovania vzduchu oxiduje, lístky menia farbu na červenú a uvoľňujú látky, vďaka ktorým dostáva čierny čaj svoju arómu a chuť. Celý proces fermentácie trvá niekoľko hodín, zastavuje sa sušením.
Čierne čaje prinášajú telu teplo, zohrievajú ho, priaznivo pôsobia na žalúdok, pomáhajú tráveniu. Každý z vybraných čajov v tejto kategórii prináša vlastnú kultúru popíjania a prípravy čaju a tak nesie aj tradíciu z krajiny, odkiaľ pochádza – od prípravy v štýle Gong Fu čaju Darjeeling alebo Nepál, cez luhovanie v konvičkách – Earl Grey, varenie - Rizé, sladenie cukrom i medom – Gruzínsky čaj a ochutenie mliekom – indický Assam.