Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Dian Hong Gong Fu

Červený čaj z oblasti Simao v provincii Yunnan. Nálev má oranžovo-červenú farbu, chuť je jemná, plná, s tónmi ľahko sušených marhúľ, sliviek a medu. Ako v každom správnom čaji typu Diang Hong nájdete aj tu sladké tóny, ktoré môžu vzdialene pripomínať horkú čokoládu alebo vanilku. Vôňa je výrazná, s každým nálevom jemnejšia a viacvrstvová.  Čaj má tonizujúci účinok, napomáha tráveniu a posilňuje fyzickú silu. List je len ľahko zvinutý a je spracovaný ručne v súlade s pôvodnou technológiou výroby.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
6,70 €

Výber hmotnosti

Čerstvý zber Ekologické poľnohospodárstvo

Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

 

Pôvod / provincia: Čína/ Yunnan
Miesto/ záhrada: Simao
Zber/ rok výroby: 16. marca 2022