Nádherný zelený čaj zo skorého jarného zberu. Vyznačuje sa veľkým podielom tipsov a drobným, jemne zvinutým zeleno-strieborným listom. Po vložení do vyhriatej konvičky vonia ako jarný les po daždi. V chuti je čerstvo svieži, plný a kvetinovo smotanový, s dlhotrvajúcou sladkou dochuťou.
Zobraziť viacTermín Ming Qian Cha - se uváza pri čajoch z najcenejších skorých zberov roka, kedy rašia prvé lístky najvyššej kvality. Doslova znamená čaje zbierané pred sviatkom jari Qing Ming - 清明 (začiatok apríla).
Príprava: Pri príprave zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 30-40s, ďalšie potom 20/30/40-50/60+.
Prečítajte si článok Čerstvý zelený čaj
Pôvod / provincia: | Čína/ Kuej-čou |
Miesto/ záhrada: | Du Yun |
Zber/ rok výroby: | 12.4.2023 |