„Čaj s neleštenou ryžou“ sa vyrába zmiešaním čaju Bancha alebo Sencha s praženou ryžou. Pri vyšších sortách čaju Genmaicha sa ako základný čaj používa Sencha. Zrnká praženej ryže, ktoré pri luhovaní plávajú na povrchu, dodávajú čaju nezameniteľný, výrazný a príjemný „ryžový“ charakter.
Čaj Genmaicha je tradičný japonský nápoj, ktorý je vhodné popíjať najmä k jedlu.
Zobraziť viacPríprava čaju Genmaicha: 6-7g čajových lístkov s ryžou zalejeme ochladenou vodou (teplota cca 80°C), luhujeme 3-4 minúty. Čaj Genmaicha väčšinou pripravujeme len na jeden výdatnejší nálev na 0,5l vody.
Pôvod / provincia: | Japonsko/ Shizuoka |
Zber/ rok výroby: | jar 2022 |
Kultivar: | Yakubita |