Gong Ting v názve čaju znamená "cisársky dvor". Ide o najvyššiu sortu sypaného pu-erhu, ktorý má drobnejší list s vyšším podielom zlatavých tipsov. Čaj vonia po čínských datliach, orechoch, má až smotanovo jemnú konzistenciu a príjemne sladkú chuť.
Zobraziť viacGong Ting - cisárský dvor, časť paláca, kde býval cisár, v kontexte pu-erhu najvyššia sorta vyrobená z najmenších listov.
Príprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Yi Wu |
Zber/ rok výroby: | jar 2016 |