ČAJ NA DNES: ZMES ŠIESTICH BYLÍN - LAHODNÁ, VYVÁŽENÁ ZMES BYLÍN A KVETOV, POMÁHA PRI PRECHLADNUTÍ.

Poradíme vám? +421 910 565 291
Hladať
Voňavý a chutný čaj

Zlatý škoricovník / Huang Jin Gui

Nádherný čaj z preslávenej horskej oblasti An Xi. Tento oolong je výrazný a kvetový, ale nájdete v ňom i vôňu horských bylín či lesných jahôd, s náznakmi sladkastej sviežosti. Ponúka mnoho nálevov.
 

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
7,30 €

Výber hmotnosti

Čerstvý zber

Huang Jin Gui vznikol o niečo neskôr než slávnejší oolong Tie Guan Yin (Železná bohyňa milosrdenstva) – až v 19. storočí. Podľa legendy prvé kríky tohto čaju s dlhšími nažltlými listami daroval jeden taoista ako svadobný dar novomanželom z rodín Yan a Wei, čo sa považuje za veľmi štedrý dar. Čaj z týchto kríkov mal tak žiarivo zlatú farbu, nádhernú chuť a hlavne vôňu, že ihneď dostal i ďalšie meno - Huang Dan alebo "Zlatá znamenitosť". Listy sa spracovávajú rovnakou technológiou ako pri Tie Guan Yin, ale odroda čajovníka je iná. List je jemnejší a hlavne menší, skôr v tvare menších guličiek.

Príprava: 6 - 8 g čaju vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
 

Pôvod/ provincia: Čína/ Fu-ťien
Miesto/ záhrada: An Xi
Zber/ rok výroby: apríl 2020