ODPORÚČAME FORMOSA RUAN ZHI HONG CHA, VYNIKAJÚCI ČERVENÝ ČAJ Z POHORIA ALI SHAN V NANTOU. NESIE V SEBE HLBOKÉ TÓNY ZRELÉHO OVOCIA, I PRÍJEMNÚ ZVIERAVOSŤ A TRPKOSŤ V DOCHUTI. VYDRŽÍ VEĽKÉ MNOŽSTVO NÁLEVOV.  

Japonské čaje

Japonské čaje sú výsledkom zušľachťovania a zdokonaľovania japonskej čajovej kultúry počas dlhých storočí. Vyznačujú sa sviežim vzhľadom čajových lístkov tvarovaných do kovovo lesklých ihličiek, ktoré majú príjemne trávovú chuť. Medzi základné japonské čaje patrí Bancha, Sencha a Gyokuro. Rozdiel medzi nimi spočíva v kvalite a dobe zberu čajových lístkov. Čajovým kríkom sa najlepšie darí na ostrove Honšú v provincii Shizuoka, kde sa produkuje takmer polovica všetkých japonských čajov.