Jazmínový čaj spracovaný z čaju Yunnan Cui Ming zo skorého jarného zberu.
Nálev má výraznú žltú farbu s intenzívnou jazmínovou vôňou a s ovocným nádychom. Krásny čaj sviežej chuti so sladkým dozvukom.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu jazmínového zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 40-60s, ďalšie potom 15-20s/20/30/40/50/60+.
Pôvod/ provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Simao, 1900 m.n.m. |
Zber/ rok výroby: | jar 2020, spracovanie jeseň 2020 |