Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Lao Mao Cha 1992

Mao Cha – doslova ochmýrený čaj. V tomto konkrétnom kontexte by sa slovo mao ale malo preložiť skôr ako hrubý, surový či nehotový. Výrazom Mao Cha sa označuje pu-erhový polotovar vznikajúci v určitom štádiu výroby ktoréhokoľvek pu-erhu. Pre jeho výrobu je potom nevyhnutné, aby sa polotovar vysušil na slnku (postupov sušenia existuje niekoľko – rozhodujú o kvalite a chuti čaju). Účelom tohto technologického kroku je Sha Qing - doslova zabitie zelenej, ktorému sa hovorí aj fixácia. Čaj týmto krokom stráca svoju trávovú príchuť a sviežu zelenú farbu a stáva sa jemnejším.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
287,00 €

Výber hmotnosti

Lao Mao Cha – doslova stará maocha; maocha, ktorá bola zámerne uschovaná pre ďalšie zrenie v sypanom stave; proces prirodzenej post-fermentácie (zrenie) je v sypanom stave značne rýchlejšie.

Príprava: 6 - 8 g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.

Pôvod / provincia: Čína/ Yunnan
Miesto/ záhrada: Yi Wu
Zber/ rok výroby: 1992
Označenie/receptúra: 100% Yunnan Da Ye