Precízne spracovaný pu-erh vyrobený (lisovaný) na jeseň roku 2016 z materiálu z produkcie 2006.
Vôňa čaju je plná a svieža, pripomínajúce sladké čínske datle a zrelé ovocie (Zao Xiang). Nálev má sýtu a plnú chuť, so sladkastými orechovými až čokoládovými tónmi.
Príprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Simao |
Zber/ rok výroby: | sber: 2006, lisovanie: jeseň 2015 |