Názov tohto čaju napovie veľa, čo sa vône, chuti i farby nálevu týka. Vôňa charakteristická pre kategóriu tzv. „fénixových“ oolongov je naozaj medová, no výraznejšia miera praženia pridáva sladkým tónom aj jemne trpký dozvuk. Vyváženosť kvetových a dymových tónov mu dodáva zaujímavý a sebavedomý charakter. Povzbudí a rozjasní.
Čajové záhrady
Príprava: Na prípravu čaju oolong používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Guangdong |
Miesto/ záhrada: | Feng Huang Shan |
Zber/ rok výroby: | apríl 2019 |