Výnimočný zelený čaj z plantáží na hore Meng Ding. Starostlivý jarný zber, prvý v tomto roku, ktorý obsahuje iba vrcholové púčiky s jedným malým lístkom. Čaj s hutnou vôňou pripomínajúcou byliny, ktorý vás doslova uhranie. Po zaliatí sa zjemní a je príjemne sladkastý, bylinný až kvetinový. Chuť je plná, oblá a zamatová na podnebí, s dlhou a zľahka korenistou dochuťou.
Zobraziť viacTermín Ming Qian Cha - se uváza pri čajoch z najcenejších skorých zberov roka, kedy rašia prvé lístky najvyššej kvality. Doslova znamená čaje zbierané pred sviatkom jari Qing Ming - 清明 (začiatok apríla).
Príprava: Pri príprave zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 30-40s, ďalšie potom 20/30/40-50/60+.
Prečítajte si článok Čerstvý zelený čaj
Pôvod / provincia: | Čína/ Ś-čchuan |
Miesto/ záhrada: | Meng Ding Shan |
Zber/ rok výroby: | 20. 3. 2024 |
Označenie/receptúra: | Ming Qian Cha |