Patrí medzi veľmi obľúbené ranné zelené čaje, s výraznejšou chuťou do gaštanových tónov. Ponúkame ho všetkým, ktorí v zelenom čaji oceňujú jemnejšie tóny. Čaj pochádza z pohoria Meng Ding, názov čaju je odvodený z jeho charakteru s krásnou, intenzívnou, sladkou vôňou – čo ale nie je všetko, pretože v čaji sú ukryté štyri vône a chute, ktoré sa prejavujú postupne, s každým nálevom vystúpi do popredia jedna z nich, ktorá v miske dominuje – preto „štyri voňavé šálky“. Žiarivo žltý nálev má rezkú, ľahko zvieravú a silnú chuť s intenzívnou kvetovo-ovocnou stopou na podnebí a s pomaly doznievajúcou dochuťou.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 40-60s, ďalšie potom 15-20s/20/30/40/50/60+.
Čajové záhrady v Meng Ding Shan
Pôvod / provincia: | Čína/ Ś-čchuan |
Miesto/ záhrada: | Meng Ding Shan |
Zber/ rok výroby: | 12.4. 2020 |