Veľká polkilová tehla tmavého pu-erhu z oblasti Meng Hai z roku 2010. Zlisovaná prevažne z väčších listov. Vôňa suchého listu vzdialene pripomína spadnuté lístie, ktorá sa po zaliatí rozvinie do ušľachtilej starobylosti.
Tmavooranžový nálev sladkastej chuti so stopami orechov a škrupinových plodov vydrží prekvapivo veľa nálevov. Vôňa aj chuť zodpovedá dobrému skladovaniu v ideálnych podmienkach.
Dobrý tmavý pu-erh (shupu) pre každodenné popíjanie.
Zobraziť viacPríprava: 6 - 8 g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod/ provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Meng Hai |
Zber/ rok výroby: | jar 2010 |