Vysoko kvalitný „divoký“ biely čaj. V nálevoch sa dá rozpoznať „nazbieraný“ čas silných čajových lístkov. Nezameniteľná chuť a vôňa. Odporúčame!
Biely čaj z prirodzene sa rozmnožujúcej variety pôvodných čajových kríkov rastúcich v oblasti Fu Ding. Čajovníky sa nemôžu oberať každý rok, pretože potrebujú dlhší čas na regeneráciu. Nálev je iskrivo žltý, vôňa svieža a kvetová. Chuť hebká a plná, čerstvá. Dlhá a príjemne sladnúca dochuť.
Zobraziť viacFu Jian Cai Cha - skupina voľne súvisiacich prirodzene sa vyvíjajúcich kultivarov, pôvodom pravdepodobne z Wu Yi Shan.
Príprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do horúcej konvičky vložíme čajové lístky 3-4 g na 100ml vody, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme cca 1minútu. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Fu Ding |
Zber/ rok výroby: | apríl 2019 |
Kultivar: | Fu Jian Cai Cha |