Výborný čaj pre začiatok dňa. Odporúčame najmä pre tých, pre ktorých je biely čaj každodennou súčasťou.
Základná trieda bieleho čaju. Má veľké žltozelené až svetlohnedé bohato ochlpené listy s malým podielom tipsov. Nálev je sýto oranžovo-žltej farby, s typickou vôňou a chuťou bielych čajov – ľahko bylinne korenenou až ovocnou, so silnejšou dochuťou.
Príprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových lístkov, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Fu Ding |
Zber/ rok výroby: | 18. apríla 2024 |