Nádherný čaj s jemným a dlhým tenkým listom. Vysoká trieda Keemunu, pri ktorej čajové lístky nie sú spracovávané strojovo, ale výhradne ručne.
Nálev vonia po ružiach a v chuti nájdete tóny zrelého ovocia s jemnou príjemnou trpkosťou, ktorá je vlastná červeným čajom. Zastúpená je i medová a vanilková aróma.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Čajové záhrady v Čchi-menu.
Pôvod / provincia: | Čína/ An-chuej |
Miesto/ záhrada: | Qi Men (Keemun) |
Zber/ rok výroby: | 12. apríla 2024 |
Kultivar: | Qi Men Zhu Ye Zhong |
Označenie/receptúra: | Mao Feng |