„Pivonka z Hubei“ – biely čaj vyrábaný tradičnou metódou – lístky sa najprv nechávajú prirodzene zavädnúť na slnku a potom sa starostlivo dosušujú. Lístky pochádzajú z malostromovej, prirodzene sa vyskytujúcej variety čajovníka rastúceho divoko v takmer neprístupnej lokalite provincie Hubei.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových lístkov, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.
| Pôvod / provincia: | Čína / Hubei |
| Miesto/ záhrada: | Shen Nong Jia |
| Zber/ rok výroby: | jún 2025 |
| Označenie/receptúra: | Ye Sheng |