Tento sypaný puerh vyššej triedy môžeme odporučiť všetkým, ktorí sa chcú zoznámiť s puerhom a jeho prípravou. Vôňa je presne taká, akú má správny puerh mať – nesie čerstvosť a sladkosť yunnanských ovocných stromov. Má vyváženú chuť, tmavý silný nálev a neodradí žiadnymi ostrejšími tónmi, skôr v nej cítiť lahodnosť orieškov a sladkokyslosť sušeného ovocia. Aftertaste je dlhý, jemný a príjemný.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2012 |