Tento krásny červený čaj je v Číne už dlho preslávený a obľúbený, podobne ako malá dedina Tan Yang v oblasti Fu´an v provincii Fu ťien, z ktorej čaj pochádza.
Oblasť je vyhlásená práve vďaka produkcii kvalitných červených čajov. Drobný lístok je v suchom stave tmavý, lesklý a vonia sladko čokoládovo. Chuť je sladká, ľahko korenistá s príjemným aftertastom.
Zobraziť viac
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Tan Yang |
Zber/ rok výroby: | apríl 2020 |