Lisované čajové hlavy do tvaru tehly v gramáži 250g. Veľmi dobrý tmavý puerh čaj nielen pre znalcov. Nálev je temne červený, so sladkastou vôňou. Chuť je až smotanovo hladká a napriek tomu plná, komplexná, príjemne osviežujúca a sladkastá, vydrží mnoho a mnoho nálevov.
Príprava: 6 - 8 g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod/ provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2012 |