Základný tmavý puerh pre každodenné popíjanie, s plnou výraznou chuťou, tmavou farbou a sladkastou vôňou, ponúka veľké množstvo nálevov. Ideálny spoločník s dostatočnou zrelosťou. Je lisovaný do klasickej tehly (zhuan cha) s hmotnosťou 250g.
Čaj bol fermentovaný a zlisovaný z materiálu Mao Cha pochádzajúceho z Wu Liang Shan, z jarnej produkcie roku 2012.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | apríl 2012 |