Patrí medzi veľmi obľúbené ranné zelené čaje, s výraznejšou chuťou do gaštanových tónov. Ponúkame ho všetkým, ktorí v zelenom čaji oceňujú jemnejšie tóny. Čaj pochádza z pohoria Meng Ding, názov čaju je odvodený z jeho charakteru s krásnou, intenzívnou, sladkou vôňou – čo ale nie je všetko, pretože v čaji sú ukryté štyri vône a chute, ktoré sa prejavujú postupne, s každým nálevom vystúpi do popredia jedna z nich, ktorá v miske dominuje – preto „štyri voňavé šálky“. Žiarivo žltý nálev má rezkú, ľahko zvieravú a silnú chuť s intenzívnou kvetovo-ovocnou stopou na podnebí a s pomaly doznievajúcou dochuťou.
Všetky čaje z Meng Ding Shan pochádzajú z menšej organickej plantáže z vyšších polôh. Cena týchto čajov je síce trochu vyššia, ale odráža kvalitu a pôvod.
Zobraziť viacPríprava: Pri príprave zeleného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, zalievame vodou s teplotou 75-85°C, prvý nálev luhujeme 30-40s, ďalšie potom 20/30/40-50/60+.
Čajové záhrady v Meng Ding Shan
Pôvod / provincia: | Čína/ Ś-čchuan |
Miesto/ záhrada: | Meng Ding Shan |
Zber/ rok výroby: | 13.4. 2024 |