V PONUKE MÁME ĎALŠIE ČERSTVÉ ZELENÉ ČAJE! OKREM YUNNAN ZAO CHUN (SKORÁ JAR) AJ MENG DING GAN LU (SLADKÁ ROSA) MENG DING SHI HUA (KAMENNÁ KVETINA) A LUNG CHING DA FO. NÁJDETE V SEKCII ZELENÉ ČAJE. 

Vysoká hora / Gao Shan Superior

Gao Shan Superior je typickým predstaviteľom tradičných vysokohorských polofermentovaných čajov. Suchý list je tvarovaný do väčších guličiek vo veľkosti hrášku. Vo vôni suchého listu zacítime ušľachtilosť a sladkastú hlbokú eleganciu. Farba nálevu je žiarivo zlatá alebo žltá, vôňou výrazne ovocná s tónmi marhúľ, broskýň, vanilky a medu.
Čaj vydrží mnoho chutných a stabilných nálevov.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
574,00 €

Balenie

Gao Shan (High Mountain = vysokohorský) je označenie jednak pre skupinu čajov rastúcich vo veľkých nadmorských výškach (1000 m.n.m. a více) v Číne a predovšetkým na Taiwane, ale tiež pre konkrétny druh taiwanského oolongu.

Vysokohorské čaje majú obvykle vyššiu cenu pre priestorom obmedzené množstvo produkovaného čaju. Vďaka zvláštnym klimatickým podmienkam (nižšie teploty, čistejší vzduch, husté mlhy) sú tieto čaje zdravšie (jednoznačne se dajú označiť prívlastkom organic - bio). Majú zvláštnu vôňu a chuť – tenšiu, čistejšiu a silnejšiu. Listy sú väčšie a tuhšie než u čajov z nižšie položených záhrad. Oxidujú sa pomerne ľahko a tepelné spracovanie je u väčšiny z nich len minimálne.

Príprava: 6 - 7g čaje oolong vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.

Pôvod / provincia: Taiwan
Miesto/ záhrada: Nantou