Lisovaný koláč tmavého pu-erhu z pohoria Wu Liang Shan, pochádzajúci z produkcie v roku 2012.
Čaj má nálev plnej, tmavočervenej farby s príjemnou hlbokou ovocnou vôňou. Chuť čaju je výrazná, hutná a sladkastá. Výborný tmavý pu-erh čaj pre každodenné popíjanie, ale i na archiváciu pre ďalšie zrenie. Pu-erhy z pohoria Wu Liang Shan majú v sebe typický chuťový profil, ktorý môžeme cítiť napríklad aj v koláčikoch Mini Pu-erh Ping Cha či v Teanet 2012 Wu Liang Shan Zhuan Cha.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2012 |