Lisovaný veľký koláč zeleného pu-erhu pochádzajúci z pohoria Wu Liang Shan, z jarnej produkcie v roku 2012.
Tmavožltý hutný nálev s výraznou ovocnou vôňou. V chuti pocítime plné ovocné tóny, od jemných odtieňov až po silné, podľa intenzity pripraveného nálevu. Povzbudzujúci čaj s dlhotrvajúcim dozvukom, ktorý je vhodný na každodenné popíjanie i na dlhodobé uskladnenie.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Wu Liang Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2012 |
Kultivar: | Yunnan Da Ye |