Jedná sa o zmes listov zo štyroch druhov divoko rastúcich čajovníkov, tradične používaných na výrobu oolongov (Da Hong Pao, Qi Zhong, Rougui, Shuixian). Nálev iskrivo žltý, vôňa svieža a kvetinová. Chuť hebká a plná, čerstvá, sladká, čistá. Dozvuk dlhý, príjemne sladnúci.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu bieleho čaju sa najviac hodia sklenené konvičky alebo porcelán. Konvičku vyhrejeme vriacou vodou, ktorú vylejeme a do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových lístkov, zalejeme vodou s teplotou 90-100°C, luhujeme 30-45s. Ďalšie nálevy luhujeme o niečo kratšie, čaj by mal zniesť 4-5 plnohodnotných nálevov, pri bielych čajoch z divokých čajovníkov je počet nálevov 5-6.
| Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
| Miesto/ záhrada: | Wu Yi Shan |
| Zber/ rok výroby: | 19. apríla 2023 |
| Označenie/receptúra: | Ye Sheng |