Počas chladných zimných dní ochutnajte Nebeský červený čaj / Tian Mu Hong Cha. Pocítite v chuti vzácne drevo, marhule, slivky, hladkosť i jemnú trpkosť čokolády. Zahreje a povzbudí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wu Yi Hong Cha

Červený čaj z pohoria Wu Yi pochádza z oblasti preslávenej produkciou tmavých útesových oolongov. Čaj sa pestuje v nadmorskej výške okolo 1800 m.n.m. a vyznačuje sa väčším, jemne zakrúteným tmavým listom. Suchý list s vôňou čokolády a ovocia, po zaliatí je aromaticky ovocný. Nálev je zlatooranžovej farby, v chuti plný a hustý, s bohatými tónmi zrelého ovocia. Vydrží veľké množstvo nálevov.

Čaj je spracovaný z divokého (Ye Sheng) kultivaru Qi zhong.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
13,90 €

Výber hmotnosti

Ekologické poľnohospodárstvo

Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

Pôvod / provincia: Čína/ Fu-ťien
Miesto/ záhrada: Wu Yi Shan, Zhu Mu Gang (1895 m.n.m.)
Zber/ rok výroby: 15. apríla 2024
Kultivar: Qi Zhong
Označenie/receptúra: Ye Sheng