Červený čaj z pohoria Wu Yi pochádza z oblasti preslávenej produkciou tmavých útesových oolongov. Čaj sa pestuje v nadmorskej výške okolo 1800 m.n.m. a vyznačuje sa väčším, jemne zakrúteným tmavým listom. Suchý list s vôňou čokolády a ovocia, po zaliatí je aromaticky ovocný. Nálev je zlatooranžovej farby, v chuti plný a hustý, s bohatými tónmi zrelého ovocia. Vydrží veľké množstvo nálevov.
Čaj je spracovaný z divokého (Ye Sheng) kultivaru Qi zhong.
Zobraziť viacPríprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Wu Yi Shan, Zhu Mu Gang (1895 m.n.m.) |
Zber/ rok výroby: | 15. apríla 2024 |
Kultivar: | Qi Zhong |
Označenie/receptúra: | Ye Sheng |