Nový koláč zeleného gushu (sheng) pu-erhu lisovaný z listov divoko rastúcich starých čajových stromov. Tentokrát priamo z malej dedinky Luo Shui Dong v širšom regióne Yi Wu, maocha zo stromov starých 200 a viac rokov. Starostlivo vybrané stromy, oberané šetrne jedenkrát do roka na jar. Silný a svieži, s kvetinovo-ovocnou chuťou čerstvých gushu, s výrazným aftertastom a silným chi.
Čaj má obrovskú silu, vydrží veľa a veľa nálevov (môžete si na ňom smelo pochutnávať počas celého dňa) a má veľký potenciál pre ďalšie zrenie. Vynikajúci je už teraz, ale behom 5-10 rokov (aj neskôr) bude stále lahodnejší a lepší.
Zobraziť viacPríprava: 6 - 8 g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod/ provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Yi Wu, Luo Shui Dong |
Zber/ rok výroby: | 14.apríla 2018 |