Tradičná, ručne spracovaná čajová špecialita z pohoria Wu Yi provincie Fujian. Nálev veľmi príjemnej a silnej, hladkej, ušlachtilo dymovej chuti s tónmi sušeného ovocia. Pre tento čaj typická a žiadaná vôňa borovicového dreva a ihličia je dokonale zastúpená a harmonicky sa zlučuje s charakterom čaju ako celku, z čoho je možné poznať autenticitu a tradičný postup výroby.
Zobraziť viacU lacnejších napodobenín tohto obľúbeného a cenného čaju, ktorých je na trhu prebytok je typická dymovosť až údenosť príliš silná a doslova prebíja všetky ďalšie vône a chute, čo vôbec nie je dobre, nehľadiac na chatrnú kvalitu čaju samotného.
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Wu Yi Shan |
Zber/ rok výroby: | jar 2023 |
Kultivar: | Shui Xian Cun Ti |