Ochutnajte tohtoročné čerstvé zelené čínske čaje, ktoré k nám práve dorazili. Sladká rosa (Meng Ding Gan Lu), Kamenná kvetina (Meng Ding Shi Hua) a Dračia studňa Veľkého Budhu (Lung Ching Da Fo). Závan jari z čínskych plantáží. 

Zlaté ihličky / Dian Hong Jin Zhen

Vynikajúca sorta červeného čaju z oblasti Meng Hai v provincii Yunnan. Čaj má mnoho „Da Jin Hao“, teda „veľkých zlatých tipsov“, ich obsah činí až 60-70%. Bohato ochmýrené tipsy sú rovnomerne zvinuté do tvaru dlhých ihličiek. Farba nálevu je oranžovo-červená a oproti čaju Dian Hong Gong Fu je vyváženejší a intenzívnejší. Vo vôni je cítiť sušené marhule či slivky, ale aj arómu lesného medu i broskýň. V chuti je čaj prenikavý, hladký a jemný zároveň. Vydrží mnoho stabilných nálevov a jeho nádych zostáva v ústach dlho po dopití nálevu. Vďaka svojmu vysoko zahrievaciemu účinku je vhodné ho popíjať najmä v zimných mesiacoch.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
9,00 €

Výber hmotnosti

Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

Pôvod / provincia: Čína/ Yunnan
Miesto/ záhrada: Meng Hai
Zber/ rok výroby: 8. 4. 2024