Tibetský čaj
Lisovaný tibetský čaj z roku 2003. V balení v tradičnom prevedení a štýle, sú štyri jednotlivo balené tehličky, každá po 65 gramov. Ide o tibetský čaj vyššej triedy, ktorý je výborný pre ďalšie uskladnenie a dozrievanie, ale aj na okamžité popíjanie.
Tento čaj má podľa ľudovej medicíny naozaj vynikajúce ozdravné účinky - nielen spaľuje tuky, ale pomáha tiež vylučovať toxíny a spomaľuje proces starnutia.
Príprava: 10 g čaju na 1 liter vody, povariť 10-15 minút, nechať odstáť 2-3 h alebo cez noc, scediť a znovu ohriať a popíjať. Prípadne čaj ponechať v nádobe a podľa potreby ďalej variť /doplňovať ďalšiu vodu a popíjať.
Dá sa konzumovať i podľa tibetského tradičného receptu (s maslom a inými prísadami) i obyčajným čínskym spôsobom.
Pôvod / provincia: | Čína/ Ś-čchuan |
Miesto/ záhrada: | Ya An |
Zber/ rok výroby: | 2003 |