Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Ako skladovať čaje alebo prečo nepálime vonné tyčinky

Ak si kúpite čaj v našom eshope, alebo u nás v kamennom čajovom obchode v Starom Smokovci, máte záruku, že dostanete naozaj kvalitný a dobre skladovaný čaj. Aby čaj vydržal čo najdlhšie čerstvý a uchoval si svoju vôňu, je totiž veľmi dôležité ho dobre uskladniť. Na jednej strane aby nevypáchol a nevyschol, na druhej strane aby nenasal pachy z okolia.

Každému, kto si u nás zakúpi čaj, kladieme na srdce, aby venoval jeho uskladneniu náležitú pozornosť. Každý čaj, a puerh špeciálne, má vlastnosť tzv. pachovej špongie. Ak by ste si napríklad zakúpený puerh vložili do kabelky, v ktorej cítiť parfém, mydlo, prípadne inú vôňu, môže sa stať, že doma vyložíte celkom iný (znehodnotený, navoňaný) čaj. Toto by ste potom pocítili ako vo vôni, tak i v chuti nálevu. Taktiež doma je dobré vyvarovať sa uskladneniu čaju v skrinke spolu s inými aromatizovanými (často ovocnými) čajmi, alebo nechať čaj len tak voľne pri šporáku, od ktorého by sa k čaju vynuli vône z vyprážaných rezňov. Zo skúsenosti jedného nášho zákazníka neodporúčame ani archivovať lisovaný puerhový koláč či tehlu v skrini medzi voňavým prádlom, ktoré vonia po aviváži alebo mydle.
Čajový sklad nášho eshopu je tiež dôsledne zabezpečený proti prípadným pachom a je určený výhradne na skladovanie čistých čajov, ktoré sú podľa druhov od seba oddelené. V sklade vetráme a chladný či vlhký tatranský vzduch čaju iba prospieva. Čajové zásielky tiež balíme do čistých krabíc.
V čajovni máme čaje uskladnené v plechových dózach či dózičkách, v ktorých sú čajové lístky ochránené pred kuchynskými pachmi i rôznymi vôňami. Väčšie lisované puerhy v tvare koláčov či tehiel sú uskladnené vo veľkých plechoviciach a zavreté v skrinke. Dbáme, aby sa v blízkosti týchto čajov ani na chvíľu nevyskytlo nič aromatické. Jednoducho povedané, skrinka, v ktorej sú uskladnené puerhy, vonia po puerhoch a nám nostalgicky pripomína atmosféru starej Číny.

Tmavé puerh čaje v plechovej dóze.

Čaje na polici v sklade internetového obchodu.