Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Páperové vrcholky z Čchi-menu / Keemun Mao Feng

Nádherný čaj s jemným a dlhým tenkým listom. Vysoká trieda Keemunu, pri ktorej čajové lístky nie sú spracovávané strojovo, ale výhradne ručne.

Nálev vonia po ružiach a v chuti nájdete tóny zrelého ovocia s jemnou príjemnou trpkosťou, ktorá je vlastná červeným čajom. Zastúpená je i medová a vanilková aróma.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
11,00 €

Výber hmotnosti

Čerstvý zber

Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

Čajové záhrady v Čchi-menu.

Pôvod / provincia: Čína/ An-chuej
Miesto/ záhrada: Qi Men (Keemun)
Zber/ rok výroby: apríl 2022