Krásny červený čaj, ktorý je v Číne už dlho preslávený a obľúbený, podobne ako malá dedina Tan Yang v oblasti Fu´an v provincii Fu ťien, z ktorej čaj pochádza. Táto oblasť je vyhlásená práve vďaka produkcii kvalitných červených čajov.
Jemný a na drobno spracovaný čajový ist je v suchom stave tmavý a zamatovo lesklý, vonia sladko čokoládovo. Chuť nálevu je sladká a ľahko korenistá, s príjemnou výraznou dochuťou.
Príprava: Na prípravu červeného čaju používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej 200ml konvičky vložíme 6g čajových listov, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.
Pôvod / provincia: | Čína/ Fu-ťien |
Miesto/ záhrada: | Tan Yang |
Zber/ rok výroby: | 24. apríla 2022 |