Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Vôňa kačacieho trusu / Ya Shi Dao Hua Xiang

Vynikajúci fénixový oolong s tradičným a zaujímavým názvom "Vôňa kačacieho trusu". Samotný čaj má jednu z najúžasnejších vôní, aké čaje typu Dan Cong ponúkajú – delikátnu, jemnú a plnú zároveň, okúzľujúcu, uvoľňujúcu a pripomínajúcu ryžové kvety, hladkú a veľmi nasladlú, s tónmi kvetnatosti a zrelého ovocia. Jeho popíjanie je skutočný zážitok, prináša pestrú škálu tónov. Jemná sladkastá chuť nám vydrží v ústach ešte dlho po vypití.

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
20,50 €

Výber hmotnosti

K názvu čaju sa viaže príbeh rodiny, ktorá zdedila materský strom tohto čaju. Keďže všetci susedia vysoko vyzdvihovali jeho kvalitu, rodina sa bála, aby im niekto neukradol kúsok vetvičky. Dali preto stromu tento skôr odpudivý názov, dúfajúc, že tým odradia prípadných zlodejov od krádeže. Kačací trus je však tiež miestne ľudové pomenovanie veľmi úrodnej do žlta sfarbenej pôdy, v ktorej strom rástol. Napriek tomu všetkému sa sláva kačacieho čajového stromu rozniesla široko ďaleko, štiepky sa podarilo ukradnúť a v okolí mesta Chao Zhou dodnes rastie viacero stromov tejto vône.

Príprava: Na prípravu čaju oolong používame najlepšie sklenenú konvičku, v ktorej sa dá dobre pozorovať rozvíjanie listov. Do vyhriatej konvičky vložíme 3 - 4 g čajových listov na 100 ml vody, najprv čaj „opláchneme“, teda zalejeme vodou 95-100°C a ihneď zlejeme, potom zalievame vodou s teplotou 95-100 °C. Prvý nálev luhujeme 30-40 sekúnd, ďalšie potom 15-20/20/30/40/50/60+.

Pôvod / provincia: Čína/ Guangdong
Miesto/ záhrada: Feng Huang Shan
Zber/ rok výroby: 17. apríla 2018