Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Žlté čaje

Tento čaj sa vyrábal už v Starej Číne pre potrebu Cisára a jeho dvora. Svojím spracovaním sa najviac približuje k zelenému čaju, no chuťou a vôňou pripomína najmä svetlé oolongy. V procese výroby čaj podstupuje proces nazývaný „menghuang“ – riadenú kratšiu fermentáciu pri nižších teplotách, pri ktorej získava typickú žltú farbu a plnú bohatú sladkastú chuť.
Čínska kategorizácia rozoznáva tri hlavné typy žltých čajov: Huang Ya Cha – vyrobené z výhonkov – tipsov; Huang Xiao Cha – vyrobené z klasických výhonkov jedného až dvoch listov bez stoniek a Huang Da Cha – na ich výrobu sa používajú dlhé zakrútené lístky s vetvičkami.
V čínskej medicíne nájdete aj jeho priaznivé účinky pre zdravie: prečisťuje myseľ, zaháňa únavu, napomáha tráveniu a aktivizuje. Žlté čaje sa vyznačujú vôňou kvetov i ovocia, chutia často veľmi lahodne, až krémovo-kvetinovo.