NÁŠ ČAJOVÝ TIP: BADA 2017 GUSHU PING CHA (DIVOKÝ JELENČEK). ZELENÝ PU-ERH Z LISTOV DIVOKO RASTÚCICH ČAJOVNÍKOV. SILNÝ A OSVIEŽUJÚCI ČAJ S CHUŤOU PRÍJEMNÝCH RYŽOVÝCH TÓNOV, KTORÝ VYDRŽÍ MNOHO NÁLEVOV A MÔŽETE SI HO VYCHUTNÁVAŤ POČAS CELÉHO DŇA.

Poradíme vám? +421 910 565 291
Hladať
Voňavý a chutný čaj

Blog

Keď vidím líšku, mám pocit, že prehovorí

Keď vidím líšku, mám pocit, že prehovorí

Rozhovor s Barborou Balážovou

Koncom roka 2020 vyšla vo Vydavateľstve Ostrica tmavá kniha tatranských básní Ešte stále snehy na Gerlachu. Autorkou je Žofia Fridrichová. Obrázky do knihy kreslili a maľovali Barbora Balážová a Miriam Veselá.
Prečítajte si rozhovor s Barborou Balážovou o tom, ako kreslila obrázky do knihy. Povie viac aj o svojich pastelkách, o vnímaní farieb, ich odtieňov a vrstiev.

 

28. 2. 2021 17:31 Čítať viac
Keď zobrazuješ bytia v krajine, spriatelíš sa s nimi

Keď zobrazuješ bytia v krajine, spriatelíš sa s nimi

Rozhovor s Miriam Veselou

Koncom roka 2020 vyšla vo Vydavateľstve Ostrica tmavá kniha tatranských básní Ešte stále snehy na Gerlachu. Autorkou je Žofia Fridrichová. Obrázky do knihy kreslili a maľovali Barbora Balážová a Miriam Veselá.
Prečítajte si rozhovor s Miriam Veselou o tom, ako maľovala obrázky pre knihu, ako ju poézia inšpirovala k tvorbe a o tom, aké príbehy jej tvorbu sprevádzali.

 

28. 2. 2021 17:09 Čítať viac
Tatry majú milióny vôní

Tatry majú milióny vôní

Rozhovor so Žofiou Fridrichovou

Koncom roka 2020 vyšla vo Vydavateľstve Ostrica tmavá kniha tatranských básní Ešte stále snehy na Gerlachu. Autorkou je Žofia Fridrichová. Obrázky do knihy kreslili a maľovali Barbora Balážová a Miriam Veselá.
Prečítajte si rozhovor so Žofkou Fridrichovou o tom, ako vznikala kniha, i o jej vzťahu k tatranskej krajine a poézii.

 

28. 2. 2021 14:25 Čítať viac
Cestovná fľaša, ľudovo nazývaná aj zavarovačka

Cestovná fľaša, ľudovo nazývaná aj zavarovačka

Cestovná fľaša, luhovačka, zavarovačka, termoska. S týmito názvami sa môžeme stretnúť pri pomenovaní tohto nevyhnutného vybavenia pri príprave vždy čerstvého čaju na výletoch či na cestách. Nazvime ju teda cestovná fľaša, pretože najlepšie poslúži tým, ktorí sa popíjania kvalitného sypaného čaju nevzdajú ani na potulkách po prírode či kdekoľvek mimo domova.

25. 11. 2020 15:24 Čítať viac
O bielom čaji

O bielom čaji

Biele čaje patria k vysoko ceneným čajom už od dôb Starej Číny. Najlepšie zbery bielych čajov sa každoročne odvádzali na cisársky dvor ako daň. Vyznačujú sa jemným vzhľadom, výbornou chuťou a blahodárnym účinkom na ľudský organizmus.

5. 7. 2020 10:01 Čítať viac
Čajové večery U Vlka

Čajové večery U Vlka

 

V Kaviarni a čajovni U Vlka každý mesiac pravidelne organizujeme čajové večery. Sú venované poznávaniu a ochutnávke čajov a určené každému, koho zaujíma čaj, alebo ho láka možnosť spoznať čaj bližšie. Týchto večerov sa zúčastňujú turisti a návštevníci Tatier, alebo domáci Tatranci a obyvatelia blízkeho či vzdialenejšieho okolia. Sú určené tak ľuďom, ktorí s prípravou čaju nemajú veľké skúsenosti, ako i čajovým odborníkom, ktorých zaujíma čajová kultúra a medzi sypanými čajmi už majú svojich obľúbencov.

 

12. 6. 2020 15:55 Čítať viac
Ako skladovať čaje alebo prečo nepálime vonné tyčinky

Ako skladovať čaje alebo prečo nepálime vonné tyčinky

Ak si kúpite čaj v našom eshope, alebo u nás v kamennom čajovom obchode v Starom Smokovci, máte záruku, že dostanete naozaj kvalitný a dobre skladovaný čaj. Aby čaj vydržal čo najdlhšie čerstvý a uchoval si svoju vôňu, je totiž veľmi dôležité ho dobre uskladniť. Na jednej strane aby nevypáchol a nevyschol, na druhej strane aby nenasal pachy z okolia.

31. 5. 2020 12:50 Čítať viac
GONG FU

GONG FU

Príprava čaju štýlom Gong fu

Pripraviť si čaj správne je dôležité pre výslednú chuť nálevu a účinok každého čaju. Nie je to však nič náročné, čo by malo začiatočníkov a budúcich oddaných čajomilov odradiť. V postupe stačí nasledovať niekoľko základných rád a výborný čaj je vo vašej miske. Máme mnoho skúseností, kedy sa naši hostia v čajovni stretli s prípravou čaju v štýle gong fu na čajovom mori po prvýkrát. Je takmer pravidlom, že keď tento spôsob prípravy čaju vyskúšajú, zaľúbia si ho.
 

13. 5. 2020 17:46 Čítať viac