ČAJ NA DNES: ŽLTÝ ČAJ HUANG DA CHA - SLADKASTO KVETINOVÝ S NÁDYCHOM ZRELÉHO OVOCIA.

Poradíme vám? +421 910 565 291
Hladať
Voňavý a chutný čaj

Blog

O bielom čaji

O bielom čaji

Biele čaje patria k vysoko ceneným čajom už od dôb Starej Číny. Najlepšie zbery bielych čajov sa každoročne odvádzali na cisársky dvor ako daň. Vyznačujú sa jemným vzhľadom, výbornou chuťou a blahodárnym účinkom na ľudský organizmus.

5. 7. 2020 10:01 Čítať viac
Čajové večery U Vlka

Čajové večery U Vlka

 

V Kaviarni a čajovni U Vlka každý mesiac pravidelne organizujeme čajové večery. Sú venované poznávaniu a ochutnávke čajov a určené každému, koho zaujíma čaj, alebo ho láka možnosť spoznať čaj bližšie. Týchto večerov sa zúčastňujú turisti a návštevníci Tatier, alebo domáci Tatranci a obyvatelia blízkeho či vzdialenejšieho okolia. Sú určené tak ľuďom, ktorí s prípravou čaju nemajú veľké skúsenosti, ako i čajovým odborníkom, ktorých zaujíma čajová kultúra a medzi sypanými čajmi už majú svojich obľúbencov.

 

12. 6. 2020 15:55 Čítať viac
Ako skladovať čaje alebo prečo nepálime vonné tyčinky

Ako skladovať čaje alebo prečo nepálime vonné tyčinky

Ak si kúpite čaj v našom eshope, alebo u nás v kamennom čajovom obchode v Starom Smokovci, máte záruku, že dostanete naozaj kvalitný a dobre skladovaný čaj. Aby čaj vydržal čo najdlhšie čerstvý a uchoval si svoju vôňu, je totiž veľmi dôležité ho dobre uskladniť. Na jednej strane aby nevypáchol a nevyschol, na druhej strane aby nenasal pachy z okolia.

31. 5. 2020 12:50 Čítať viac
GONG FU

GONG FU

Príprava čaju štýlom Gong fu

Pripraviť si čaj správne je dôležité pre výslednú chuť nálevu a účinok každého čaju. Nie je to však nič náročné, čo by malo začiatočníkov a budúcich oddaných čajomilov odradiť. V postupe stačí nasledovať niekoľko základných rád a výborný čaj je vo vašej miske. Máme mnoho skúseností, kedy sa naši hostia v čajovni stretli s prípravou čaju v štýle gong fu na čajovom mori po prvýkrát. Je takmer pravidlom, že keď tento spôsob prípravy čaju vyskúšajú, zaľúbia si ho.
 

13. 5. 2020 17:46 Čítať viac