POŠTOVNÉ ZDARMA PRI OBJEDNÁVKE NAD 40€. KU KAŽDEJ OBJEDNÁVKE DARČEK.

Hladať
Voňavý a chutný čaj

Pu-Erhy a Tmavé čaje

PU-ERH ČAJ Čínsky cisársky čaj, ktorý je najstarším čajom v histórii. Pochádza z provincie Yunnan na juhozápade Číny. Yunnan sa vyznačuje špecifickou klímou a pomerne vysokou nadmorskou výškou, monzúnové dažde zase zabezpečujú dostatok vlahy a vlhkosti. Pu-erh čaj má tmavú farbu a zemitú chuť,ktorú výrazne ovplyvňuje aj miesto produkcie – oblasti Simao, Meng Hai, Lincang. Základnou surovinou pre výrobu pu-erhu je mao cha – veľkolistá varieta čajovníka. Technológia spracovania (zeleného) pu-erhu sa vyvinula do dnešnej podoby z postupov, ktorými čaj v dávnych dobách spracovávali rôzne národy a kmene sídliace na území dnešného Yunnanu. Podľa spôsobu spracovania sa pu-erh delí na tmavý (shu) a zelený (sheng). Tmavý pu-erh prechádza viacnásobnou fermentáciou, kedy sa listy naparia a navŕšia na kopu, zakryjú a nechajú sa intenzívne fermenovať aj niekoľko mesiacov. Čaj sa výsledne lisuje do rôznych tvarov  - Ping Cha (koláč), Tuo Cha (hniezdo), Zhuan Cha (tehla), alebo sa ponechá v sypanej forme, z ktorej sú známe najmä tzv. Cha Tou (čajové hlavy).   Pu-erh má detoxikačné účinky a priaznivý vplyv na zažívacie ústrojenstvo. Ovplyvňuje látkovú výmenu a má priaznivý vplyv na ochorenia spôsobené nesprávnou stravou. Detoxikuje, rozpúšťa usadeniny, povzbudzuje trávenie a posilňuje imunitný systém.