Prvý jarný zelený čaj už v Tatrách! Ochutnajte voňavý čaj z čínskych plantáží - Wu Liang Shan Mao Jian.

Pu-Erhy a Tmavé čaje

Čaj, ktorý nesie tradíciu a znalosti čajových majstrov starej Číny mení svoju chuť, vôňu počas niekoľkoročného zrenia.

Tmavý puerh telo zohrieva, je vhodný i na popoludňajšie popíjanie. Jeho povzbudenie je mäkkšie. Zelený puerh telo ochladzuje a silno povzbudí.

Puerh sa podľa starých receptúr lisuje do rôznych tvarov: hniezd (tuo cha), koláčov (ping cha), tehiel (zhuan cha), alebo je vo forme sypaného čaju. Produkuje sa výlučne v provincii Yunnan z veľkolistej variety yunnanského čajovníku – Yunnan Da Ye.

Puerh nesie vône a chute orechov, gaštanov, datlí a objavujú sa aj vône kvetov a zrelého ovocia.

Tmavé čaje, ktoré nepochádzajú z Yunnanu, i keď sa spôsobom spracovania podobajú na puerh, nemôžu niesť označenie puerh. Medzi tmavé čaje sa radí napríklad Liu Bao Cha z provincie Kuang Si, či tibetský čaj produkovaný v provincii Sečuán.
Puerh je naša srdcová záležitosť. My aj naši hostia oceňujeme jeho výborné účinky pre telo (pomáha pri záťažových situáciách a koncentrácii, detoxikuje, dokáže vyhľadať a posilniť slabé miesta v tele, je nápomocný i pri problémoch s trávením).

Silný spoločník do hôr a dobrý pomocník pre zdravie.