POZOR, POZOR! DO TATIER DORAZIL PRVÝ JARNÝ ZELENÝ ČAJ - YUNNAN MAO JIAN. NÁJDETE HO V PONUKE MEDZI ZELENÝMI ČAJMI. NEVÁHAJTE. ZBER: 12. FEBRUÁR. CHUŤ: BOŽSKÁ, JARNÁ, SVIEŽA. VôŇA: ROVNAKO. :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japonské čaje

Japonské čaje sú výsledkom zušľachťovania a zdokonaľovania japonskej čajovej kultúry počas dlhých storočí. Vyznačujú sa sviežim vzhľadom čajových lístkov tvarovaných do kovovo lesklých ihličiek, ktoré majú príjemne trávovú chuť. Medzi základné japonské čaje patrí Bancha, Sencha a Gyokuro. Rozdiel medzi nimi spočíva v kvalite a dobe zberu čajových lístkov. Čajovým kríkom sa najlepšie darí na ostrove Honšú v provincii Shizuoka, kde sa produkuje takmer polovica všetkých japonských čajov.