OCHUTNAJTE MI LAN XIANG - MEDOVÚ ORCHIDEU. FÉNIXOVÝ OOLONG S TYPICKY MEDOVOU VôŇOU, CHUŤOU I FARBOU NÁLEVU. VÝRAZNEJŠIA MIERA PRAŽENIA PRIDÁVA SLADKÝM TÓNOM AJ JEMNE TRPKÝ DOZVUK. VEĽMI ZAUJÍMAVÝ ČAJ S MNOHÝMI VRSTVAMI.

zhongy

Zhong, alebo aj Gaiwan (gai=veko, wan=miska), je miska s vekom a podšálkou, bez uška, ktorá sa používa k príprave čaju, ale i k jeho priamemu popíjaniu. Široký otvorený tvar a tenká stena misky robia zhong vhodným na prípravu čajov, ktoré nepotrebujú až tak horúcu vodu, keďže voda v zhongu chladne rýchlejšie ako v konvičke. Vo všeobecnosti sa zhong používa na prípravu čajov, ktoré znesú, či priam vyžadujú, o niečo nižšiu teplotu vody k príprave nálevu – zelený čaj, mladý biely čaj, menej oxidované oolongy.