Čaju Gyokuro sa tiež hovorí „perlová rosa“ alebo „cisár japonských zelených čajov“. Na jeho výrobu sa používajú lístky z prvého jarného zberu, kedy sa čajovníky počas dvoch až troch týždňov zatienia bambusovými rohožami alebo špeciálnou fóliou. Lístky čaju Gyokuro sú úzke a ploché, majú tmavo smaragdovú farbu a vôňu čerstvo pokosenej trávy. Nálev je jasno zelený, trávnatej chuti, menej trpký a naozaj povzbudzujúci.
Zobraziť viacPríprava čaju Gyokuro: 6 - 8g čajových lístkov zalievame vo vyhriatej 200 ml konvičke ochladenou vodou (teplota cca 60-70°C). Luhujeme krátko (30-50 sekúnd), Gyokuro je pre jemnosť lístkov náchylné na rýchle preluhovanie. Čaj je vhodná minimálne na štyri kvalitné nálevy, vždy však záleží na teplote použitej vody a na dobe luhovania. Pri príprave čaj Gyokuro nikdy nezalievame vodou teplejšou ako 75°C.
Pôvod / prefektúra: | Japonsko / Miyazaki |
Zber/ rok výroby: | jar 2023 |