"Divoký jelenček" - koláč 100g
Koláčik zeleného (sheng) pu-erhu lisovaný z listov divoko rastúcich starých čajových stromov. Zmes maocha zo stromov starých 150 a viac rokov z širšieho regiónu hory Ba Da. Starostlivo vybrané stromy sú oberané šetrne a raz do roka na jar.
Pomerne silný a osviežujúci čaj, s čistou chuťou príjemných ryžových tónov. V závere s výraznou sladkastou chuťou, ktorá sa postupne prehlbuje a vyvíja. Čaje z Bada sú často prirovnávané k čajom z Bulang, len majú tenšiu, sviežu chuť a unikátnu vôňu.
Čaj má obrovskú silu, vydrží mnoho a mnoho nálevov (môžete si ich smelo vychutnávať behom celého dňa) a má veľký potenciál ďalej zrieť. Vynikajúci už teraz, ale behom 5-10 rokov (aj neskôr) bude čoraz lahodnejší a lepší.
Zobraziť viacPríprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát,od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.
Pôvod / provincia: | Čína/ Yunnan |
Miesto/ záhrada: | Ba Da Shan |
Zber/ rok výroby: | 20. marca 2017 |