Ochutnajte tohtoročné čerstvé zelené čínske čaje, ktoré k nám práve dorazili. Sladká rosa (Meng Ding Gan Lu), Kamenná kvetina (Meng Ding Shi Hua) a Dračia studňa Veľkého Budhu (Lung Ching Da Fo). Závan jari z čínskych plantáží. 

Bang Wai 2016 Shu Bing Cha 357g

Bang Wai Shan je takmer neznáma hora v okrese Fu Dong, Lan Cang, s rozľahlými lesmi starých divokých čajových stromov. Na hore Bang Wai se nachádza štátom vlastnený a chránený, minimálne 1000 ročný čajový strom tranzitného typu (Guo Du Xing 过渡型), ktorý nie je celkom druhom Camelia Sinensis (Čajovník čínsky), ani žiadnym iným doteraz známym druhom čajovníka. V roku 1993 to potvrdila expedícia 181 expertov a vedcov z deviatich krajín a preukázala, že prapôvod všetkých čajov na svete je práve provincia Yunnan v Číne

Zobraziť viac
Dostupnosť
Skladom
Cena
1 018,00 €

Výber hmotnosti

Príprava: 8 - 10g puerhu vložíme do vyhriatej 200ml konvičky. Najprv čajový list "opláchneme" menším množstvom horúcej vody, ktorú vylejeme. Následne pripravujeme nálevy - horúcou vodou (100 °C) zalejeme čaj a necháme lúhovať cca 30-45 sekúnd, potom čajový nálev zlejeme do džbánika a popíjame. Tento postup zalievania čaju opakujeme 4-6 krát, od štvrtého nálevu môžeme dobu lúhovania predĺžiť na 60 sekúnd.

Pôvod / provincia: Čína/ Yunnan
Miesto/ záhrada: Bang Wai Shan, Lan Cang
Zber/ rok výroby: jar 2016